Verjetno vidiš, da se stvari v tem svetu odvijajo ciklično. 

Dan in noč. 

Pomlad, poletje, jesen in zima.

Bolj prijetne in manj prijetne misli, ki se ti pletejo po glavi. 

IN POSLEDIČNO BOLJ PRIJETNI IN MANJ PRIJETNI OBČUTKI, KI JIH DOŽIVLJAMO.

V zadnjih dneh in tednih sem imela kar nekaj pogovorov z ljudmi, ki jim je um precej nagajal. 

Jih strašil, jih polnil z dvomi, jim slikal najslabše možne scenarije, jih obremenjeval z bolečimi slikami preteklosti ipd. 

Kadar želim v takšnih primerih kar najhitreje in brez veliko filozofije pomagati, človeka ponavadi spomnim na tole dejstvo: 

VSAKDO OD NAS SICER IMA UM, VENDAR NISMO NAŠ UM.

Mi smo tisti, ki imamo oziroma bi morali imeti nadzor nad svojim umom, in ne obratno.

Ko pridejo misli, ki ti povzročajo bolečino ali kakršne koli druge neprijetne občutke, je zato povsem na mestu, da se postaviš v vlogo gospodarja svojega uma in mu preprosto rečeš:

“HVALA LEPA ZA TVOJE SPOROČILO, VENDAR BO ZAENKRAT DOVOLJ!”

In potem misli preusmeriš drugam. 

Tudi moj um ni nikakršen angelček – daleč od tega – zato imam v rokavu kar  nekaj strategij, ki jih lahko uporabiš v takšnih primerih:

  1. Kadar tvoj um odtava v neprijetne dogodke iz preteklosti, ga preusmeri v prihodnost in raje razmišljaj o svojih ciljih, viziji in o tistem, česar si resnično želiš. 
  1. Kadar pridejo strahovi in ti začne um slikati najslabši možen scenarij, se vprašaj, kakšen bi bil lahko najboljši možen scenarij, in se raje osredotoči nanj.
  1. Kadar te preplavijo misli na vse tisto, kar ni prav v tvojem življenju, začni preštevati svoje blagoslove in se spomni na vse tisto, kar je prav v tvojem življenju. 
  1. Kadar se moraš ukvarjati z nečim neprijetnim in si ne moreš privoščiti, da preusmeriš misli drugam, se spomni na to, da je vse točno tako, kot mora biti, in da se vse v življenju dogaja zate, in ne zgolj tebi. 
  1. Kadar občutiš frustracijo v zvezi s stvarimi, na katere nimaš vpliva, zadihaj, sprejmi in se osredotoči na tiste stvari, na katere imaš vpliv. 

In tako dalje. 

TI SI GOSPODAR SVOJEGA UMA, IN NE OBRATNO.

Ko imaš neprijetnih misli in občutkov dovolj, se postavi zase, za svojo srečo in svoj mir ter postavi svoj um pred dejstvo.

“Dovolj!”

In si privošči pozitivnejše misli. 

Vedno so ti na voljo, le odločiti se moraš zanje.